16 Mart 2014 Kurtuluş etkinlikleri

16 Mart 2014 günü Çelenk koyarak başlayan Kurtuluş Programı etkinlikleri Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde yapıldı.

İlçemiz Belediye Başkanı Sayın Hasan ÇAKMAK Günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Cennet Vatanımızın şirin ilçesi Tortum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümünde, o kutlu günü yad etmek ve vatanı için her türlü sıkıntıya göğüs gererek bedenlerini düşmana siper etmiş kahraman ecdadımızı anmak için bir kez daha toplandı Tortum halkı,Tarihte yaşadığımız önemli ve anlamlı bir günün yıldönümünü, tekrar ve hep birlikte yaşamanın gurur ve mutluluğuyla toplandığımız bu anlar yüce Allahtan Niyazdı belkide,yalvarış-yakarıştı,bu Millete birdaha Kurtuluş savaşı yaşatmaması için,birdaha İstiklal Marşı yazdırtmaması için.

Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın

Siper et gövdeni dursun bu hayâsızca akın

Doğacaktır sana vaat ettiği günler Hakk’ın

Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın

Hepimizin bildiği gibi Tortum Halkı Rus istilası sonrası dedelerimizin Muhacirlik dediği bir göç yaşamıştır. Halktan bazıları Anadolu içlerine doğru göç ederken bazıları da bulunduğu yerde kalarak vatan savunmasında önemli rol oynamışlardır.Tortumda oluşturulan milis güçlerinin kahramanca savunması sonucu ermeni çeteleri Tortuma girememiş ve 16 Mart 1918 de Halit Paşa komutasındaki düzenli ordumuzun Tortuma gelmesiyle Tortum yeniden istiklaline kavuşmuştur. Bu vatan için mücadele vermiş tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor manevi huzurlarında saygıyla eğiliyoruz.

Tortum Çok Programlı Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan göç ve vatan savunması sahnesi temsili olarak canlandırılmış,Kahraman ecdadımızı yad etmek amacıyla çeşitli Şiir,kompozisyon ve gösteriler sunulmuştur.Hazırlayanlara ve Öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kutlama etkinlikleri çerçevesinde Düzenlenen Şiir,Kompozisyon ve Resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini İlçemiz Kaymakamı Sayın Halit Mengi,İçemiz Garnizon Komutanı Sayın     Onur Küçükali ve İlçemiz Belediye Başkanı Sayın Hasan Çakmak verdi.

İlçe Halk Eğitim Merzezi Halk oyunları Dadaş bar ekibinin gösterisi ve ardından Erzuruma ait yöresel Sanatçıların Programıyla kutlama etkinlikleri sona erdi.

Kutlamalar sonrasında Tortum Belediyesi Halka ve Misafirlere yemek verdi.

Tarih: 25.03.2014