KUTLU DOĞUM HAFTASI
Tortum Belediye Başkanı Hasan Çakmak, Kutlu Doğum haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Tortum Belediye Başkanı Çakmak, mesajında, "Ümmeti olmaktan şeref duyduğumuz, sevgi ve merhametin kaynağı, rahmet Peygamberi Efendimizin (s.a.v) kutlu doğumunun 1445.yıl dönümünü idrak etmenin sevincini ve huzurunu yaşıyor, Efendimizi (s.a.v) salat ve selamlar ile bir kez daha anıyoruz. Peygamber Efendimiz; güzel ahlakı, merhameti, şefkati, adaleti, affediciliği, hoşgörüsü ve cömertliği ile insanoğlunda bulunabilecek tüm güzel vasıfların en üstünlerini taşıyan örnek bir şahsiyettir. Tüm insanlığı güzel ahlak, doğruluk ve huzura davet eden Hz. Peygamberimizin zamanları aşan ebedi mesajı bizlere her zaman yol gösterecek olan ulvi bir mesajdır. Bizlerin de onun bu yüce şahsi kimliğini örnek almamız, efendimizin bizlere ulaştırdığı mesajları bir yaşam felsefesi olarak kabul edip hayatımıza yön verme çabası içerisinde olmamız gerektiği inancını taşıyorum. Özellikle içinde bulunduğumuz bu çağda O'nun öğütlerine, telkinlerine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz kaçınılmaz bir gerçekliktir. Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından 1989 senesinden beri Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerini kutlamak ve Hz. Peygamber'i bütün yönleriyle daha iyi tanımak, onu anlamak ve anlatmak amacıyla 14-20 Nisan tarihleri arasında 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri düzenlenmektedir. Bu hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerin, İslam dininin çağları aşan mesajının doğru, açık ve etkili bir biçimde bütün insanlığa ulaştırılmasında öncü olan Peygamberimiz Hz. Muhammed'in daha iyi anlaşılmasına vesile olmasını, ayrıca tüm Müslüman kardeşlerimizin O'nun şefaatine nail olan ümmetlerden olmasını diliyorum" dedi.

Tarih: 14.04.2016