GAZİLER GÜNÜ

Tortum Belediye Başkanı Hasan Çakmak, 19 Eylül Şehitler ve Gaziler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, şehitlik ve gazilik mertebelerinin önemine işaret etti. Türk Milleti'nin tarih boyunca verdiği var olma savaşından eşsiz destanlar yazıp zaferle çıktığını kaydeden Başkan Çakmak, mesajında şu görüşlere yer verdi: "Bilindiği üzere 19 Eylül tarihi, Atatürk'e 1921 yılında Mareşallik rütbesi ile gazilik unvanının verildiği gündür. Bu nedenle, yurdumuzda her yıl 19 Eylül (Gaziler Günü) resmi olarak kutlanmaktadır. Bugün millet olarak, birlik ve beraberlik içinde, bağımsız ve hür yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bu bilinçle, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazi ve malullerimizi de minnet, sevgi ve saygıyla selamlıyor, aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyorum. Şehit yakınları ve gazilerimiz baş tacımızdır. Tortum Belediyesi olarak şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize pozitif ayrımcılık yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Şehitlerimiz, bizlerin bağımsız ve hür yaşaması için vatan uğruna canlarını feda etti, gazilerimiz ise canı pahasına savaştı. Onlar için ne kadar ayrımcılık yapsak azdır. Yerel yöneticiler olarak bizlerin de bu vatan için yapacağımız çok şeyler olduğunu düşünüyoruz. Şehitlerimizin ruhlarının şad olması için bu vatana hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayatta bulunan gazilerimize de sağlıklı uzun ömür diliyorum.

Tarih: 19.09.2016